Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.11.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Indonezije Mohamedom Čandri Vidja Judhom o unapređenju privredne saradnje i tom prilikom je istakla da je cilj Srbije povećanje izvoza u Indoneziju.

 

Ukazujući da postoji veliki prostor za proširenje trgovinske saradnje i investicija dve zemlje, Atanasković je navela mogućnost za otvaranje fabrike nameštaja od ratana u Srbiji.

 

Ministarka je istakla i da velike mogućnosti vidi u izvozu našeg prerađenog voća i povrća u Indoneziju, kao i u uvećanju prisustva naših kompanija na indonežanskom tržištu.

 

„Nadam se da ćemo već sledeće godine moći da čestitamo jedni drugima na uspešno sklopljenim poslovima“, rekla je Atanasković.

 

Ambasador je ukazao da Indonezija želi da poveća investicije u Srbiju.

 

On je podsetio da u Srbiji rade dve fabrike, u Kovinu i Inđiji, koje su za ovu godinu planirale povećanje proizvodnih kapaciteta uz nova zapošljavanja, a što je odloženo zbog pandemije koronavirsa.

 

„Kroz saradnju sa Ministarstvom privrede uspeli smo da napravimo uspešne priče u Srbiji koje mogu poslužiti kao primer drugim investitorima iz Indonezije“, rekao je Čandri koji je predložio da se sledeće godine održi biznis forum u Beogradu uz učešće privrednika iz obe zemlje.

 

Sagovornici su pričali i o proširenju saradnje u vojnoj industriji, kao i izvozu pšenice iz Srbije u Indoneziju, a ministarka Atanasković je rekla da će posredovati u komunikaciji sa resornim ministarstvima.