Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.01.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atansković i ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant razgovarali su danas o unapređenju privredne saradnje, ocenivši da su sveukupni odnosi dve zemlje dobri i stabilni.

Atanasković je tom prilikom izrazila zadovoljstvo stanjem bilateralnih ekonomskih odnosa koji se, kako je istakla, kreću uzlaznom linijom što je rezultat značajnog povećanja međusobne trgovinske razmene i slovenačkih ulaganja u Srbiju.

Ona je podsetila da u našoj zemlji posluje preko 1.400 slovenačkih preduzeća koja zapošljavaju više od 25.000 ljudi, kao i da je ukupna spoljnotrgovinska razmena sa Slovenijom do novembra 2020. godine iznosila nešto više od milijardu evra.

Ambasador Bergant se osvrnuo na uspešno završenu akviziciju Komercijalne banke od strane NLB ocenivši da je reč o još jednoj značajnoj slovenačkoj investiciji.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciju izazvanoj pandemijom KOVIDA- 19.

Bergant je pohvalio mere koje je sprovela Vlada Srbije kao podršku privredi za vreme krize izazvane korona virusom, a ministarka Atanasković je naglasila da je naša zemlja i u 2021. godini predvidela novi paket mera radi ublažavanja posledica pandemije.

Ambasador je ponovio da Slovenija pruža podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija, podsetivši da će ova zemlja predsedavati Savetom EU u drugoj polovini 2021. godine.