Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
09.11.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom, sa kojim je, između ostalog, razgovarala o daljem unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

 

Sagovornici su se tom prilikom složili i da privreda mora da funkcioniše i da se razvija uprkos teškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa.

 

Atanasković i Diakofotakis su konstatovali da Srbija i Grčka imaju izuzetno dobre političke odnose, kao i da postoji prostor za dalje unapređenje privredne saradnje, posebno u oblastima digitalne ekonomije, energetske efikasnosti i sl.

 

Ministarka Atanasković je pozvala grčke investitore da ulažu u Srbiju imajući u vidu atraktivan privredni ambijent u našoj zemlji i izrazila nadu da će projekti biti realizovani na obostranu korist.

 

Diakofotakis se osvrnuo na Deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva između Srbije i Grčke, potpisanu prošle godine u Atini, navodeći da je reč o važnom dokumentu koji daje odličnu osnovu za sveokupni razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.