Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.11.2016.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је на последњој седници нових 30 кредита за почетнике у укупном износу од 70 милиона динара, одобрених по Програму подстицања развоја предузетништва. То је само један од 33 програма подршке Владе Србије кроз „Годину предузетништва“ сектору микро и малих предузећа и предузетника.

Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије, а подршка обухвата комбинацију 30 одсто бесповратних средстава и 70 процената  кредита Фонда за развој, тако је од 70 милиона динара данас одобрених предузетницима који започињу бизнис, 20 милиона динара у бесповратним средставима, а остатак повољан кредит Фонда.

Управни одбор Фонда ће у наредном периоду, једном месечно, разматрати све пристигле захтеве по овом програму.

Поред овога, Управни одбор Фонда за развој одобрио је још 17 повољних кредита по сопственим програмима за подршку инвестицијама и набавку трајних обртних средства.

Све информације о одобреним захтевима за кредит објављене су на сајту Фонда за развој, а списак свих реализованих захтева за кредит и исплаћених средстава биће објављен на сајту http://www.godinapreduzetnistva.rs, одмах, након испуњења свих  потребних законских процедура и исплате кредита.