Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.06.2016.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na današnjoj sednici još 14 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 30,3 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 9 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Srbije „Godina preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata  kredita Fonda za razvoj. Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj je odobrio još 25 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godine preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava  biće objavljen na sajtu http://www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih  potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.