Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.12.2016.

Ministar privrede  Goran Knežević i predsednik upravnog odbora kompanije „Gorenje gospodinjski aparati“ Franjo Bobinac potpisali su, danas u Valjevu, Memorandum o razumevanju kojim obe strane izražavaju nameru da zajedno rade na realizaciji nove investicije ove kompanije u Srbiji vredne 12 miliona evra, koja će omogućiti zapošljavanje još 300 novih radnika. Memorandum je potpisan na svečanosti povodom obeležavanja 10 godina od otvaranja prve fabrike ove kompanije u Srbiji, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer je tom prilikom izjavio da se u Srbiji puno radi zahvaljujući velikom broju investitora i da ćemo zato kao zemlja polako, ali sigurno, stići i prestići one koji su bili mnogo ispred nas.

„Zato ćemo dogodine da se borimo za stopu rasta od četiri odsto, a kada svi ostali u Evropi imaju prosečnu stopu rasta od jedan odsto, mi ćemo četiri puta brže da ih pristižemo. To je ono što treba da radimo u godinama pred nama“, rekao je Vučić tokom posete Gorenju.

Vučić je rekao da se svake godine povećava izvoz Srbije u Sloveniju i da tome dosta doprinosi Gorenje i drugi koji su napravili fabrike u Srbiji.

On je izrazio nadu da će Gorenje u Valjevu dostići milion frižidera i čestitao radnicima na sjajnim rezultatima.