Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.01.2018.

Privatizacija je proces koji traje jako dugo u Republici Srbiji. Sigurni da će napredak privrede biti brži, uložili smo veliki napor i u protekle tri godine pronašli rešenja za više od 400 preduzeća u portfelju Ministarstva privrede. Danas u portfelju Ministarstva privrede ima oko 100 preduzeća, a među njima najveće izazove predstavljaju strateška preduzeća, kao što su RTB Bor, PKB, Lasta, Petrohemija… ne samo zbog svoje veličine, ekonomskog potencijala, broja zaposlenih, već i zbog socijalnog značaja. Stoga je važno naglasiti da danas preduzeća u portfelju Ministarstva privrede ne uživaju zaštitu od prinudne naplate, izmiruju svoje obaveze prema poveriocima i ne predstavljaju problem za državni budžet, dok Ministarstvo privrede traži najbolje moguće rešenja kojim će biti privatizovana ista u skladu sa Zakonom.

Takođe, cilj nam je da značenje reči „stečaj“ nema više negativan prizvuk, kao što je do sada vrlo često imala, već da stečajni postupak bude shvaćen kao rešenje kojim se pokreće poslovna aktivnost i koja dovodi do novog zapošljavanja, što i jeste često slučaj.

Više informacija o trenutnom statusu preduzeća iz portfolija Ministarstva, aktuelnim javnim pozivima i obaveštenjima, možete saznati na stranama sajta Ministarstva privrede posvećenim privatitzaciji.

Privatizacija – Javni pozivi

Privatizacija – Vesti