Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.11.2018.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović izjavila je danas da  će projekat e-PAPIR omogućiti efikasniju i lakšu komunikaciju privrede i države, kao i pojednostavljenje procedura za poslovanje.

„Ministarstvo jaktivno uključeno u projekat koji bi trebalo da olakša privrednicima administrativni aspekt poslovanja. Naš cilj je da im na ovaj način omogućimo uštedu vremena i novca“, poručila je Obradović Jovanović na 4. Međunarodnom forumu o saradnji na Zlatiboru.

Ona je podsetila da će, zahvaljujući ovom projektu, svi administrativni postupci i procedure biti sistemski popisani, optimizovani i digitalizovani.

Projekat, kako je objasnila, ne pokušava da reši samo najkritičnije probleme u pojedinim oblastima, već cilja sve administrativne postupke u kojima privrednici komuniciraju sa javnim sektorom. To su svi postupci sa kojima se privrednik susreće kad, primera radi, pribavlja određene dozvole, licence, saglaslosti, uverenja ili ima zakonsku obavezu da prijavi porez, radnike, plati carinu.

„Veliki je posao da se optimizuje više od 2.000 postupaka u nadležnosti različitih organa. Zato je veoma važno da imamo tehničku podršku, između ostalog, i Međunarodne finanasijske korporacije (IFC), koja ima međunarodnog iskustva u ovoj oblasti“, rekla je pomoćnica ministra.

Obradović Jovanović je istakla da je unapređenje poslovnog okruženja jedan od prioriteta Ministarstva privrede. Zato je od velikog značaja za državu da čuje mišljenje privrednika, odnosno, da se oni aktivno uključe u identifikovanje procedura koje opterećuju poslovanje.