Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.07.2017.

Ministarstvo privrede će i ove godine u okviru programa „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno“ sufinansirati realizaciju još 78 infrastrukturnih projekata u 68 lokalnih samouprava širom Srbije. Ukupna vrednost odobrenih projekata je oko tri milijardi dinara, od čega Ministarstvo privrede obezbeđuje iz kredita EIB-a 1,25 milijardi dinara, a lokalne samouprave 1,76 milijardi dinara.

„Infrastruktura je ključna za poslovanje privrede, kao i za sam život građana, zato efikasno usmeravamo i trošimo sredstva iz kredita Evropske investicione banke i pomažemo opštinama i gradovima da izgrade i obnove saobraćajnu i socijalnu infrastrukturu, škole, fiskulturne sale, kulturne zgrade, u sve što može da bude u funkciji unapređenja života u lokalnim samoupravama“ rekao je ovim povodom ministar privrede Goran Knežević.

Sufinansiranje je odobreno za 16 gradova (Pirot, Beograd – GO Lazarevac i GO Mladenovac, Vršac, Leskovac, Sombor, Vranje, Zrenjanin, Novi Sad, Niš, Loznica, Kragujevac, Novi Pazar, Smederevo, Subotica, Čačak i Sremska Mitrovica) i 52 opštine (Apatin, Velika Plana, Dimitrovgrad, Žabari, Negotin, Temerin, Ub, Bogatić, Gornji Milanovac, Priboj, Bajina Bašta, Kladovo, Veliko Gradište, Aranđelovac, Odžaci, Arilje, Lebane, Bečej, Beočin, Lajkovac, Knić, Boljevac, Babušnica, Bač, Vrnjačka Banja, Žitište, Svilajnac, Kuršumlija, Vladičin Han, Knjaževac, Kučevo, Ljubovija, Požega, Doljevac, Krupanj, Vlasotince, Tutin, Žagubica, Lapovo, Koceljeva, Petrovac na Mlavi, Majdanpek, Prijepolje, Rača, Mali Zvornik, Osečina, Ćuprija, Plandište, Prokuplje, , Trstenik, Stara Pazova, Sokobanja) od kojih je 17 u grupi nerazvijenih i devastiranih.

Ministarstvo privrede je istovremeno uputilo novi poziv lokalnim samoupravama da prijave projetke koji će biti sufinansirani naredne godine. Sredstva iz kredita EIB-a se znatno efikasnije povlače u poslednjih nekoliko godina, a s obzirom da ih moramo utrošiti do kraja 2019. godine, uputili smo lokalnim samoupravam još jedan poziv da prijave projekte koje ćemo finanisjski podržati naredne godine“, rekao je Knežević. Oblast sufinansiranja su objekti putne infrastrukture, obrazovni i sportski objekti, objekti zdravstvene i socijalne infrastrukture, kao i objekti od kulturno-istorijskog značaja, a javni poziv je otovoren do 14. avgusta 2017. godine.

Više informacija o programu, uslovima javnog poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave  mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede, a rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.