Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.09.2019.

Ministar privrede Goran Knežević sastao se danas sa beloruskim ministrom antimonopolskog regulisanja i trgovine Vladimirom Koltovičem, kako bi razgovarali o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Robna razmena dve zemlje na godišnjem nivou iznosi oko 150 miliona dolara, ali ima prostora za veću razmenu. U prvoj polovini 2019, ukupna trgovina je uvećana za gotovo 130 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, što je dobar trend, rečeno je na bilateralnom sastanku Kneževića i Koltoviča, koji kopredsedavaju Međuvladnom srpsko-beloruskom komisijom za trgovinsko-ekonomsku saradnju.

Dva ministra su razgovarala i o konkretnim koracima, koji bi u okviru ovog tela mogli da se preduzmu, kako bi se, ne samo trgovinska razmena, već i ukupna ekonomska saradnja, podigli na još viši nivo.

Ministar Knežević je naglasio da je to veoma važno, posebno u ovom trenutku, kada je u planu i zvaničan susret dvojice predsednika, Aleksandra Lukašenka i Aleksandra Vučića, u Beogradu.

„Naši odnosi su tradicionalno prijateljski i dobri, ali sa perspektivom daljeg razvoja, pre svega kada je reč o privrednoj saradnji. Zato ćemo danas, tokom radnog sastanka, analizirati šta smo do sada u okviru Komisije uradili, kao i šta su nam naredni koraci. Zajednički cilj je da imamo šta da predstavimo predsednicima naših zemalja, kada se sretnu“, rekao je ministar Knežević.

Ministar Koltovič se složio sa ministrom Kneževićem, dodajući da je dobar signal što robna razmena dve zemlje raste, iako ima prostora i za veći rast. Potencijala, kako je rečeno, ima u sektorima poljoprivrede, industrije, građevinarstva, saobraćaja.