Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.11.2018.

Ministar privrede Goran Knežević prisustvovao je danas u Kuli, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, otvaranju proizvodnog pogona italijanskog proizvođača donjeg veša Kalcedonija, gde će biti zaposleno oko 400 radnika.
Novi proizvodni pogon je izgrađena u industrijskoj zoni u Kuli, gde je ta kompanija kupila plac od dva hektara. Ovo je peta po redu fabrika Kalcedonije u Srbiji, a ukupna površina proizvodne hale iznosi 4.726 kvadratnih metara. U ovoj fazi već je otvoreno 100 radnih mesta, a očekuje se da u narednom periodu posao dobije još 300 radnika.
Proizvodni proces se odvija prema najvišim tehnološkim standardima u tekstilnoj industriji i po visokim ekološkim standardima.
Kalcedonija je kroz sve projekte u Srbiji, tokom 10 godina poslovanja, uložila više od 100 miliona evra i zaposlila oko 3.500 ljudi.
Grupacija Kalcedonija zapošljava ukupno oko 32.000 radnika i ima više od 4.400 prodavnica u više od 30 zemalja sveta. Primera radi, pored Italije i Srbije, prodajne objekte imaju i u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Grčkoj, Španiji, Turskoj, Rusiji, Portugaliji. Proizvodnju za sve te objekte obavljaju u sopstvenim fabrikama u Italiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Šri Lanci i Srbiji.

Opština Kula, sa oko 40.000 stanovnika, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, ima oko 4.000 nezaposlenih i jedna od najnerazvijenijih opština u Bačkoj. Fabrika Kalcedonije je prva fabrika u Kuli nakon 30 godina.