Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.03.2020.

Ministar privrede Goran Knežević prisustvovao je danas potpisivanju Memoranduma o razumevanju između južnokorejske kompanije Kjungšin Kejbl (Kyungshin Cables) i opštine Smederevska Palanka kojim je najavljena investicija u fabriku vrednu oko 20 miliona evra, koja će omogućiti otvaranje 700 radnih mesta.

Memorandum su potpisali Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka i  Čen Hi Kim, direktor Kjungšin Holdingsa.

Izgradnja fabrike za proizvodnju kablova za sistem punjenja baterija za električna vozila planirana je da počne u aprilu ove godine, dok bi početkom 2021. radila punim kapacitetom.

“Kao što je predsednik Vučić obećao, jedna velika investicija došla je u Smederevsku Palanku. Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao potpisivanju memoranduma jer on znači minimum 700 radnih mesta, 700 plata, 700 novih osmeha na licima ljudi u Smederevskoj Palanci, znači sigurnu perspektivu za bolji i kvalitetniji život. U Srbiji se mnogo stvari pokrenulo, dostigli smo i nivo plate od preko 500 evra za koju su skeptici sumnjali, zato verujte nam da ćemo kroz projekat Srbija 2025 i ostale investicije, uz i dalje odgovorno vođenje države, u potpunosti promeniti ruho Srbije” istakao je ministar Knežević u Smederevskoj Palanci, navodeći da do pre tri godine i prethodne vlasti o ovome je moglo samo da se sanja u ovoj lokalnoj samoupravi.

Kompanija Kjungšin Kejbl posluje u okviru Kjungšin grupe, a  proizvodi elektronske komponente za automobilsku industriju, pre svega kablovske instalacije za neke od najpoznatijih svetskih proizvođača poput  Hjundaia, Kije, Folksvagena, Forda, Volva, BMW-a i drugih.