Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.02.2018.

Министарство привреде расписало је два јавна позива за доделу бесповратних средстава предузетницима, и почетницима у бизнису у укупном износу од 750 милиона динара, изјавио је ресорни министар Горан Кнежевић.

Кнежевић је, у изјави Тaнјугу, рекао да је Министарство јуче отворило укупно четири програма којима је циљ да подрже привреду. Расписан је још и позив банкама и лизинг кућама за партнерство у програму подршке за набавку опреме, а поново су доступне и бесплатне обуке, саветодавне услуге и менторинг.

Министарство привреде је за развојне пројекте ове године обезбедило 500 милиона динара, а за незапослене, почетнике у пословању и привреднике који су у почетној фази развоја, 250 милиона – бесповратно. За набавку нове опреме је обезбеђено око 560 милиона динара бесповратних средстава, за која ће предузетници моћи да конкуришу најраније крајем марта, кад се одаберу партнерске банке и лизинг куће са најповољнијим каматама.

“Наше стратешко опредељење је да у потпуности подржимо сектор микро, малих и средњих предузећа и да њихов број из године у годину расте, а да она која већ послују шире производњу. Кад овај сектор остварује добре резултате, то ће донети нова радна места, раст извоза и БДП-а, што ће донети бољи живот за наше грађане”, рекао је министар привреде.