Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.12.2016.

Cilj je da Srbija u toku mog mandata stavi tačku na loše industrijsko nasleđe, kaže ministar privrede Goran Knežević, koji srpsku ekonomiju opisuje kao zlato u blatu za intervju novom ekonomskom magazine “Srpska ekonomija”. On ističe očekivanje da Srbija ovu godinu završi sa 1,8 milijardi evra priliva stranih direktnih investicija, te navodi da samo u investicijama koje je država podržala podsticajima ima više od 220 miliona evra, zahvaljujući čemu će

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/Knezevic Official 1 FEATURED IMAGE
Ministar Knežević

oko 15.000 ljudi dobiti posao. Ističući da će Srbija nastaviti s politikom podsticaja, Knežević navodi da je 85 odsto budžeta Ministarstva privrede

opredeljeno za podršku razvoju, te da je cilj da u narednoj godini bude zaključeno najmanje 30 novih ugovora. Dodaje i da od 74 završena projekta nakon isteka kontrole ugovornih obaveza nijedno radno mesto nije ugašeno.

Takođe, ističe Knežević, preduzeća koja su uništavana decenijama i korišćena za kupovinu socijalnog mira treba postaviti na noge, kako ne bi više bila teret za dzepove građana, već svojim poslovanjem punila budžet. Navodi da država neće dozvoliti da zaposleni u tim preduzećima preko noći ostanu na ulici, ali ističe i da država neće oživljavati mrtvace.

– Znam da mene neće pamtiti kao nekog ko je gradio puteve ili škole, ali voleo bih da se zna da su te investicije proistekle iz završenog procesa rešavanja decenijskih problema u srpskoj privredi – poručio je Knežević.