Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.12.2017.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas u Moskvi u ime Vlade Srbije zajedničku deklaraciju o saradnji dve zemlje u oblasti modernizacije privreda sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Maksimom Oreškinom.

 

Srpski i ruski ministri ekonomije potpisali su zajedničku deklaraciju u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Deklaracija naglašava značaj modernizacije, novih tehnologija i važnost širenja saradnje između Srbije i Rusije u oblasti trgovine i investicija. Kroz ovaj dokument se podstiču investicije u nove tehnologije, kao i veći plasman roba i proizvoda na tržišta dve zemlje. Takođe, podstiče se i povećanje trgovine robama i uslugama, sa akcentom na širenje učešća roba sa visokom dodatom vrednošću i visokotehnoloških proizvoda.

 

 

 

U kontekstu podrške daljem razvoju malih i srednjih preduzeća, aktivnosti će biti usmerene na razvoj industrijske i poslovne saradnje između dve zemlje. Posebna pažnja biće data inovacionoj i investicionoj saradnji, kroz jačanje veza između malih i srednjih preduzeća Srbije i Rusije. 

Ministar Knežević je u zvaničnoj poseti Moskvi kao deo delegacije Republike Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.