Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.03.2021.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milan Ljušić posetio je danas fabriku obuće „Parilab“ u Alibunaru koja posluje u okviru italijanskog brenda „Scarpa“ i koja je korisnik sredstava Fonda za razvoj.

Ljušić je zajedno sa generalnim direktorom Jonom Magdom obišao postrojenja fabrike i tom prilikom izrazio zadovoljstvo uspešnim poslovanjem.

“Veoma sam zadovoljan onim što sam danas video. Fabrika „Parilab“ posluje u Srbiji od 2014.  godine i imaju veoma intezivan rast. Fondu za razvoj obratili su se 2019. godine za podsticajna sredstva u visini od oko sto miliona dinara. Od tadašnjih 250 došli su do 500 zaposlenih, što je veliki uspeh kako za samu firmu, tako i za opštinu Alibunar“, kaže Ljušić.

On je istakao da je Ministarstvo privrede otvoreno da podrži  preduzetnike  u poslovanju u okviru svojih mogućnosti.

Generalni direktor Jon Magda rekao je da je zadovoljan saradnjom i da mu je drago zbog posete državnog sekretara, jer je to dokaz da se resorno Ministarstvo stara o njima.

On je istakao da „Parilab“ proizvodi obuću koja spada u sam svetski vrh u oblasti sportske opreme, alpinizma, aktivnosti u prirodi, pešačenja i brdskog trčanja…

Prema njegovim rečima, ceo asortiman za 2021. godinu je ugovoren, a obuću izvoze na inostrana tržišta poput Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Kine…

“Za sada proizvodimo samo gornji deo obuće (gornjišta), a planiramo da uskoro počnemo i sa proizvodnjom đonova.  Fabrika proizvodi do 2.500 pari obuće na dnevnom nivou, a plan je da u 2022. godini dostignemo proizvodnju od 3.000 pari“, rekao je Magda.

Ova firma dobila je priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje za najintenzivnije zapošljavanje u Alibunaru, koja spada u nerazvijene opštine u Srbiji.

“Ponosni smo na činjenicu da imamo najveće plate u opštini Alibunar, i da su svi zaposleni u stalnom radnom odnosu. Strukturu zaposlenih u većini čine žene, kao i mladi. Poslujemo kao socijalno odgovorna kompanija, uz izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom”, rekao je Magda.

On je podvukao da firma „Parilab“ koristi najsavremeniju opremu za proizvodnju obuće koja ne sadrži otrovne supstance, kao i da koriste lepak na bazi vode čime se vodi računa o zdravlju zaposlenih i zaštiti životne sredine.