Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.10.2018.

Drugo zasedanje Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, kojim su kopredsedavali državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović i zamenik ministra nacionalne ekonomije Kazahstana Aset Irgalijev, održano je danas u Astani.

Tokom zasedanja Međuvladine komisije razmenjene su informacije o osnovnim makroekonomskim pokazateljima u dve zemlje, aktuelnom stanju, perspektivama razvoja trgovinsko-ekonomske saradnje i razmenjena su mišljenja o mogućnostima proširenja bilateralne saradnje.

Stevanović je tom prilikom istakao da veruje da će se intenzivirati ekonomska saradnja dve zemlje do sledećeg zasedanja Komisije, i to kroz realizaciju konkretnih projekata u oblastima od zajedničkog interesa.

On je zahvalio Republici Kazahstan na konstruktivnom pristupu u pregovorima Srbije sa Evroazijskom ekonomskom unijom. Stevanović je takođe zahvalio i na podršci Kazahstana u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Drugo zasedanje Komisije je održano uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića  Kazahstanu.

Međuvladina komisija ima veoma značajnu ulogu u bilateralnim odnosima Srbije i Kazahstana kao instrument kreiranja i praćenja ekonomskog razvoja dve zemlje, koji utiče na obim i strukturu bilateralne ekonomske saradnje.