Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.11.2018.

Novi Dom zdravlja u Kuli, čiju je izgradnju sufinansiralo Ministarstvo privrede sa više od 54 miliona dinara, od danas je otvoren za pacijente.

Pomoćnica ministra privrede Biljana Žarković, istakla je da su, zahvaljujući novoizgrađenom objektu, sve specijalističke službe, koje su bile raseljene na više lokacija, sada smeštene na jednom mestu.

„Specijalističke službe pružaju zdravstvene usluge za više od 40.000 stanovnika, a zbog objekta koji se urušavao, bile su raseljene na više lokacija. Ovim projektom povećana je površina Doma zdravlja na 2.080 kvadratnih metara i sve službe su na jednom mestu“, rekla je pomoćnica ministra.

Kako je precizirala, vrednost celog projekta iznosi oko 133 miliona dinara, dok je učešće Ministarstva privrede 54.121.261 dinara.

Dom zdravlja su u subotu, 17. novembra, zvanično otvorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a pored pomoćnice ministra Žarković, presecanju vrpce prisustvovali su predstavnici opštine i pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo.