Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.11.2017.

Ministarstvo privrede raduje konstantan napredak i razvoj profesije stečajnih upravnika, poručio je danas pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić na otvaranju sedmog stručnog skupa Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

„Ministarstvo privrede pruža pomoć i podršku u radu Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. U tom smislu raduje nas konstantan napredak i razvoj ove zahtevne profesije“, rekao je Ugrčić.

On je naveo da su predstojećim izmenama i dopunama Zakona o stečaju izvršene konkretne izmene i  izrazio uverenje da će zahvaljujući njima kako Agencija tako i sama profesija doživeti dalju afirmaciju, a da će saradnja sa Ministarstvom privrede biti još kvalitetnija.

Prema njegovim rečima, izmene se odnose na propisivanje kraćih rokova za postupanje stečajnih upravnika i stečajnih sudija, kao i definisanje rokova koji do sada nisu postojali, a poboljšan je i položaj obezbeđenih poverilaca.

On je dodao i da se usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o stečaju otvara mogućnost izrade podzakonskih akata od kojih se očekuje da uproste procedure stečajnog zakonodavstva i ubrzaju postupak unovčavanja, izveštavanja, reorganizacije, kontrole i slično.

Direktorka ALSU Danijela Vazura rekla je da će skup, koji je otvoren na Kopaoniku biti prilika za diskusiju i razmenu iskustava, između stečajnih upravnika, stečajnih sudija, advokata kao zastupnika poverilaca i samih poverilaca.

Ona je dodala da je cilj da se dođe do zaključaka kako prevazići izazove i pronaći najbolja rešenja u sprovođenju stečajnog postupka i namirenju poverilaca.