Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.09.2019.

Za 20 novih projekata podrške mikro i malim preduzećima, Evropska unija je kroz program EU PRO izdvojila više od 600.000 evra, rečeno je na sastanku Upravnog odbora ovog programa u Sokobanji.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović  je tom prilikom navela da je podrška EU preduzećima kroz ovaj program komplementarna aktivnostima ministarstva.

„U partnerstvu sa EU uspeli smo da usmerimo sredstva u projekte prioritetne za lokalni ekonomski razvoj, uključujući tu i podršku razvoju mikro i malih preduzeća i preduzetnika koji posluju manje od pet godina“, rekla je Obradović Jovanović.

Fokus je, dodala je, bio na podršci onim opštinama i grupi domaće privrede gde su sredstva najmanje dostupna.

Pomoćnica ministra je ukazala da se kroz javni poziv za organizacije za podršku poslovanja težilo da se podrže aktivnosti od direktne koristi preduzećima, u okviru jasno definisanih tema i prema potrebama pojedinih delatnosti.

„Na taj način ostvarujemo komplementarnost sa programima koje realizujemo i finansiramo iz budžeta, što je slučaj i sa projektima razvoja lokalne ekonomske infrastrukture“, rekla je Obradović Jovanović.