Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.02.2015.

U cilju stvaranja povoljnih uslova za privlačenje investicija unapređenjem privrednog ambijenta i otvaranja novih radnih mesta u lokalnim samoupravama, Ministarstvo privrede u 2015. godini realizuje Program za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija.

Namena Programa se realizuje kroz opremanje poslovnih zona u cilju privlačenja investicija učešćem u finansiranju realizacije projekata infrastrukturnog opremanja poslovnih zona, odnosno izgradnje novih objekata, rekonstrukcije i sanacije postojećih objekata u poslovnoj zoni, izgradnje objekata za prateće sadržaje koji omogućavaju uspešno poslovanje u poslovnoj zoni kao i učešće u finansiranju projekata izgradnje objekata saobraćajne infrastrukture koja obezbeđuje dostupnost poslovne zone, objekata komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne zone u okruženje i drugih projekata u cilju privlačenja investicija.

Po sprovedenom Javnom pozivu na koji je podneto 48 Prijava projekata, i izvršenom pregledu i ocenjivanju projekata u skladu sa Programom, doneta je Odluka o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija za 2015. godinu.

Odobreno je 18 projekata. Ukupna vrednost odobrenih projekata je 290.304.917 dinara. Ministarstvo finansira projekte sa 150.715.362 dinara, a lokalne samouprave 139.589.554 dinara.

Ministarstvo privrede učestvuje u sufinansiranju realizacije projekata u iznosu do 50% od ukupne vrednosti projekta, dok se preostala sredstva obezbeđuju iz budžeta jedinica lokalne samouprave.