Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za banke i lizing kompanije koje će biti partneri Ministarstva u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini koji je namenjen preduzetnicima, malim i mikro preduzećima i zadrugama, predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke  finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga,  lizing kompanije partnera na Programu, a 5 odsto je učešće samog privrednog subjekta.

Rok za podnošenje prijava je 21. mart 2017. godine, nakon čega će Ministarstvo privrede razmotriti prijave i dokumentaciju i odabrati pet poslovnih banki i 1 lizing kompaniju, koje budu ponudile najbolje uslove za privrednike, za partnere na ovom programu.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanije za učešće u Programu, biće objavljen javni poziv privrednim subjektima za dodelu bespovratnih sredstava.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo realizuje u okvuru podrške države sektoru malih i srednjih preduzeća.