Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.10.2016.

Savet za ekonomski razvoj doneo je, na poslednjoj sednici,  preporuku da se dodele podsticajna sredstva za ulaganja šest kompanija, među kojima je i kompanija „Endava doo Beograd“, koja će, u narednih nekoliko godina, uložiti 4,3 miliona evra i zaposliti 324 nova radnika na neodređeno vreme. Na osnovu ove ukupne investicije, ova kompanija bi mogla da ostvari pravo na podsticajna sredstva od 1.622.177 evra.

Zakon o ulaganjima izjednačio je strane i domaće investitore i konačno pružio ogromnu šansu našim kompanijama da se prijave za podsticajna sredstva, što ranije nije bio slučaj. Imajući u vidu manje investicione kapacitete domaćih kompanija, smanjeni su kriterijumi za davanje podsticajnih sredstava u pogledu visine investicija i broja novootvorenih radnih mesta, upravo kako bi i naše kompanije mogle da konkurišu i dobiju podsticaje za svoje projekte. Pozivamo sve da iskoriste ove prednosti omogućene Zakonom o ulaganjima i apliciraju za podsticajna sredstva države.

Takođe, posebnim programima podrške u okviru Godine preduzetništva podržavamo isključivo razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća, pa i IT kompanije.

Budići da je Ministarstvo u fazi izrade plana i programa Godine preduzetništva za 2017. godinu u kojoj se svakako planira sektorski pristup kako za prehrambenu, drvnu….. tako i za IT sektor, otvoreni smo za dijalog i podršku svakoj dobroj inicijativi u cilju unapređenja investicija i stvaranja novih radnih mesta.

Svesni nedostatka kadrova u ovom sektoru, Vlada Republike Srbije usmerila je svoje aktivnosti na jačanje kadrovskog potencijala, kroz uvođenje dualnog obrazovanja, ne samo u srednjim školama, već i u visokoobrazovnim ustanovama. Nastojimo da animiramo i maksimalno uključimo celu akademsku zajednicu u ovaj proces kako bismo što pre prevazišli ovaj problem.

 

******************************************************************************

KompanijaENDAVA D.O.O. BEOGRAD obavlja delatnosti računarskog programiranja i deo je Endava grupe iz Velike Britanije koja trenutno ima preko 2800 stalno zaposlenih na 14 lokacija u Engleskoj (London, Oksford, Glazgov), SAD (Njujork, Atlanta, Nju Džerzi), Nemačkoj (Frankfurt), Rumuniji (Bukurešt, Kluž, Lasi), Moldaviji (Kišinjev), Makedoniji (Skoplje), Kolumbiji (Bogota) i Srbiji (Beograd), i godišnji prihod od 84 miliona britanskih funti u finansijskoj 2014/2015 godini. Ova grupa je jedna od 100 najvećih svetskih tzv. „outsourcing kompanija i jedna od najbrže rastućih kompanija u Engleskoj i Evropi