Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.11.2015.

Ministar privrede Željko Sertić poručio je danas u Subotici da će država pomoći sve velike investicije u domaću privredu i da posao države jeste da otvori vrata i stvori dobre osnove za ulaganje kompanija.

Ministar je, na predstavljanju nove proizvodne linije u “Mlekari“ iz Subotice koja posluje u okviru kompanije „Imlek“, rekao da je ova kompanija dobar primer kako korist mogu da imaju i inostrane kompanije i veliki fondovi, ali i domaće firme i dodao da je sve više inostranih fondova zainteresovano da dođe u Srbiju da ulaže zajedno sa našim preduzećima.

Ministar je istakao da se ovakvim udruživanjem snaga podiže i nivo tehnološke proizviodnje i kvalitet proizvoda i dodao da su proizvodi „Imleka“, koji je naš najveći prozivođač mleka i mlečnih proizvoda, poznati ne samo u regionu, već i u Evropi, a naročito na ruskom tržištu.

Govoreći o tome šta naša preduzeća mogu da urade kako bi privukla investitore, Sertić je rekao da je najvažnije da imaju dobar menadžment koji ima viziju, znanje, posvećenost i dobru organizaciju.

“Mlekara“ iz Subotice predstavila je danas novu proizvodnu liniju u koju je uloženo milion evra, a zahvaljujući toj investiciji biće povećana proizvodnja feta sira za dve i po hiljade tona koji će se izvoziti na rusko tržište.

Generalni direktor „Imleka“ Ilija Šetka je rekao da će celokupna proizvodnja nove linije u „Mlekari“ iz Subotice ići u izvoz u Rusku Federaciju kao i da će zahvaljujući toj investitciji biti otvorena i nova radna mesta.

On je takođe naveo da će zbog proizvodnje dodatnih dve i po tone sira biti povećan i otkup mleka, odnosno biće otkupljeno još 25.000 tona.

Šetka je napomenuo da „Imlek“ planira da naredne godine primi dodatnu radnu snagu pre svega u oblasti komercijale i poručio da će ta komapanija imati u narednom periodu lepu budućnost zahvaljujući novim investicijama.