Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.04.2015.

Fond za razvoj je od septembra prošle godine do danas odobrio više od 300 kredita, izjavio je ministar privrede Željko Sertić istakavši da su svi dodeljeni po krajnje transparetnim uslovima.
„Ni jedan jedini kredit nije izdat zato što je neko imao vezu u Fondu, niti zato što je neko nekome morao da plati procenat od kredita koji je izdat. Nijedan sumnjivi kredit nije izdat“, rekao je ministar u Privrednoj komori Srbije na skupu „Kako da radimo zajedno“.

Sertić je pozvao sve privrednike koji ispunjavaju uslove za dobijanje izuzetno povoljnih kredita, da se prijave kod Fonda i naveo da je veliki broj preduzeća do sada iskoristio tu mogućnost.

Govoreći o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća, Sertić je naveo da je to u poslednjih 30 godina prvi dokument koji vrlo jasno strateški opredeljuje Vladu Srbije ka činjenju konkretnih stvari kako bi se ambijent upodobio za privredu.

On je rekao da nigde u svetu država ne obezbeđuje posao preduzetnicima, poručio im da ih niko ne može zaštiti od konkurencije, a da država stvara preduslove za jednake uslove za sve učesnike na tržištu.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je deficit budžeta u prva tri meseca iznosio 21,5 milijardi dinara, umesto planiranih 55 milijardi dinara, i da je ta razlika „već na nivou smanjenja plata i penzija za godinu dana kada bi se uračunala uplata poreza i doprinosa“.

Govoreći o razlozima za manji deficit u prvom kvartalu nego što je očekivano, Vučić je rekao da je jedan od razloga povećanje neporeskih prihoda, zato što je, kako je naveo, država uspela da natera javna preduzeća da deo svog profita daju državi, jer postoje zbog toga što im je država omogućila monopolski položaj.
Vučić je ocenio i da je Privredna komora Srbije postala jedan od ključnih partnera Vlade u sprovođenju reformi. Komora je, prema premijerovim rečima, postala pravo mesto za zastupanje interesa privrede, za svakodnevni dijalog, ali i direktnu koordinaciju sa Vladom u planiranju i sprovođenju reformi.