Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.06.2015.

Vlada Srbije je uverena da će Srbija biti privilegovana destinacija za investicije, a u tom cilju, samo za godinu dana usvojen je niz mera ili je usvajanje u toku, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

“Na pragu smo usvajanja zakona koji kreira novi okvir za investicije. Takođe, sa izmenama i dopunama koje se tiču mogućnosti najma poljoprivrednog zemljišta na duži rok, privući ćemo nove investicije u Srbiju”, rekao je Sertić za najuticajniji italijanski poslovni dnevnik „Italijaođi“.

Sertić je podsetio da su za investiture predviđene i olakšice za biznis planove kroz smanjenje poreza na dobit ili u pogledu zapošljavanja novih radnika.

“Štaviše, nudimo besplatni najam zemljišta ili hale u zakup koje su u izgradnji, dok 12 slobodnih zona koje postoje u Srbiji i dalje imaju izuzetnu važnost za strane investiture”, naglasio je ministar.

Sertić je, u intervuu za ovaj list, nakon konferencije koju je organizovala „Intesa Sao Paolo“, uz prisustvo delegacije vlade i privredne delegacije Srbije, tokom Nacionalnog dana Srbije na Milan Expo 2015, rekao da je cilj da Srbija osnaži razmenu sa inostranstvom, a posebno sa Italijom, koja je i prvi partner Srbije.

“Italija već ima jako prisustvo u Srbiji, posebno u agrobiznisu, sa oko 700 kompanija koje zapošljavaju oko 25.000 ljudi. Između ostalih tu su „Ferero“ i „Kremonini”, naveo je ministar i dodao da su se kao najprivlačniji sektori za investiture izdvojili i autoindustrija i prehrambena proizodnja.

Osnova od koje Vlada Srbije polazi, ističe on, jeste jak politički, bilateralni odnos, te je izuzetno važno nastaviti sa realizacijom projekata i jačanjem poverenja privrednika.

“Mi smo vlada koja radi nešto više od godinu dana i želimo da kreiramo normativni okvir koji je prikladniji za privlačenje stranih investicija. Već smo preduzeli hrabre korake, sprovođenjem određenih fiskalnih reformi”, zaključio je Sertić.