Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.01.2016.

Ministar privrede Željko Sertić je, na predstavljanju Sive knjige NALED-a, izjavio da do kraja maja nijedno preduzeće u Srbiji neće biti pod zaštitom države.

„Do pre samo godinu dana pod zaštitom države bilo je više od 500 državnih preduzeća koja nisu privatizovana, a da ih sada ima svega 10. Ta preduzeća su godinama pravila milijarde i milijarde gubitaka i čekali državu da to reši”, istakao je ministar privrede.

On je dodao da je sadašnja vlada to prekinula i da sva preduzeća sada moraju tržišno da posluju.

„Reč je o više od 500 preduzeća koja nisu mogla da izmiruju svoje dugove, da plaćaju porez, za struju i drugo. U neprivatizovanim preduzećima i onima koja nisu restrukturirana bilo je više od 90.000 ljudi. Politička odluka je ključna za sprovođenje reformi u privredi i bez političke podrške premijera ništa ne bismo mogli da uradimo po tom pitanju”, objasnio je ministar privrede.

Ministar je dodao je da se sada treba pozabaviti poslovanjem javnih preduzeća na republičkom i lokalnom nivou, kao i da su u četiri najveća počele reforme – EPS-u, Srbijagasu, Železnicama Srbije i Putevima Srbije.

On je istakao da je Vlada na poslednjoj sednici proglasila 2016. za godinu preduzetništva u Srbiji i najavio da će uskoro biti predstavljeni programi, projekti, mere i akcije koji će se realizovati u okviru ove inicijative.