Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa ambasadorom Grčke u Beogradu Elijasom Elijadisom (Elias Eliadis) o odnosima dve zemlje.

Sagovornici su se složili da Srbija i Grčka dele bratsku povezanost dva naroda, kao i da je potrebna još tešnja povezanost vlada.

Na sastanku je predočeno da će diplomatske aktivnosti biti izuzetno dinamične u narednom periodu, posebno imajući u vidu najavljene posete grčkih zvaničnika Srbiji krajem ove i početkom sledeće godine.

Knežević i Elijadis su se usaglasili da su Srbija i Grcka dva faktora političke i ekonomske stabilnosti u regionu. „Vlada Srbije ima dobru praksu održavanja bilateralnih odnosa sa vladama u okruženju, koju često prate poslovni forumi“, rekao je ministar i dodao da je zadatak političara da poslovno okruženje urede i unaprede, a privrednika da ostvare neophodnu komunikaciju.

Budući da se početkom decembra održava poslovni forum u Beogradu, na kome će učešće uzeti grčki i srpski privrednici, sagovornici su ocenili forum kao odličnu priliku za tešnje uvezivanje privrednika dve zemlje i upoznavanje sa uslovima finansiranja i poslovnom klimom u Srbiji.

Ministar Knežević zahvalio se na podršci Grčke na evropskom putu Srbije, koju srpski narod izuzetno ceni.