Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.11.2016.

Nacionalni predstavnik Srbije, projekat grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona, osvojio je nagradu na takmičenju Evropske komisije za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA) u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Fokus projekata „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“, koji je Ministarstvo privrede predložilo Evropskoj komisiji za ovogodišnje takmičenje EEPA, je ulaganje u preduzetničke veštine, razvoj pojedinaca i institucija u oblasti pčelarstva, i uvođenje na tržište Fruškogorskog lipovog meda, lokalnog proizvoda izuzetnog kvaliteta sa oznakom geografskog porekla.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (European Enterprise Promotion Awards -EEPA) je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope. Ove godine za EEPA nagradu 31 zemlja je predložila 57 projekata.

Srbija je ove godine, pored projekta grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona “, imala još jednog predstavnika, projekat Znam da možemo nevladine organizacija SEE ICT, koji je takođe ostvario veliki uspeh ušavši u uži izbor za EEPA nagradu.