Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.10.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske Federacije Olegom Nikolajevičem Rjazancevim o saradnji dve zemlje u oblasti privrede.

Stevanović se sa Rjazancevim sastao na marginama zvanične posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu.

On je tom prilikom istakao da dve zemlje tradicionalno imaju dobre političke odnose, ali i da je Ruska Federacija važan ekonomski partner, iako nisu iscrpljeni svi potencijali. U tom smislu, Stevanović je Rjazancevom predstavio investicione mogućnosti, kao i mogućnosti za nastup ruskih kompanija na srpskom tržštu.

Kada je reč o spoljnotrgovinskoj razmeni, veliki potencijal predstavlja Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je omogućena je bescarinska trgovinska razmena sa ruskim tržištem koje ima više od 144 miliona stanovnika. U prvih sedam meseci 2019. godine, Srbija je na to tržište izvezla robe u vrednosti koja premašuje pola milijarde evra, što Rusku Federaciju čini petom po redu zemljom u koju Srbija najviše izvozi.

Državni sekretar Stevanović je iskoristio priliku i da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.