Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.07.2015.

Državni sekretar Dragan Stevanović nagrađen je, povodom Dana opštine Vrnjačka Banja, Srebrnom poveljom za doprinos razvoju ove opštine.

Povelja je dodeljena i ministrima Zlatiboru Lonačaru i Rasimu Ljajiću, a svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je pustio u rad novoizgrađenu fontanu u rekonstruisanom centralnom parku u Vrnjačkoj Banji, uz poruku da građani Srbije imaju veliko srce, da su dobri domaćini i da poštuju svakog gosta.

“Hoćemo da pokažemo naše gostoljublje, kakvi smo domaćini, a boljih domaćina od nas nema“, poručio je premijer.

Obećao je da će Vlada Srbije raditi još bolje, poštenije i odgovornije, te da će štititi zemlju.

„Srbija se podiže na noge, polako ali sigurno postaje snažnija i jača iz dana u dan, zato moramo da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, ali moramo da radimo više i da budemo disicplinovaniji, kako bi se ponosili više“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Vrnjačka Banja za kratko vreme uspela da od gubitaša bude profitabilna.

„Teško je pronaći ovako lepo mesto. Mi Srbi neretko imamo jedan problem. Primetili ste da nam je ono što je tuđe uvek lepše. Proputovao sam ceo svet i malo sam tako lepih banja video“, rekao je premijer i dodao da će nova fontana u rekonstruisanom parku vratiti stari sjaj kakav je ona ima kada je bila ispred Bleda i Dubrovnika.

Uveren da će Vrnjačka Banja postati sigurno najbolje mesto za turizam u Srbiji, a i u regionu, Vučić je rekao da je zabeleženo povećanje broja turista u prvih pet meseci ove godine u odnosu na prethodnu za 23 odsto, a broj noćenja za devet odsto.

Računajte, kazao je, da će taj procenat do kraja godine biti značajno veći.

Vlada Srbije, istakao je premijer, spremna je da ulaže novac u razvoj turizma u Srbiji. On je dodao da je ove godine za te namene opredeljeno gotovo 600 miliona dinara.

„Od opština, međutim, tražimo da ne očekuju da ćemo sa tim novcem da im pokrivamo gubitke, neznanje i lopovluk. Od njih tražimo da nam dostave najbolje projekte“, rekao je Vučić.