Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.09.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović izjavio je danas, u Privrednoj komori Srbije, da Srbija želi da unapredi ekonomske odnose sa Saudijskom Arabijom.

On je, na otvaranju poslovnih susreta privrednika Srbije i Saudijske Arabije u PKS,  naveo da je privredna saradnja ispod postojećih mogućnosti i da ima prostora za njeno unapređenje.

Govoreći o prilikama u Srbiji, on je rekao da se naša zemlja pokazala kao lider po prilivu direktnih stranih investicija, jer je prošle godine privukla više investicija od svih zemalja Zapadnog Balkana zajedno.

Stojanović je podsetio da ulagači u Srbiji mogu da računaju na političku stabilnost, sve bolju infrastrukturu, kvalifikovanu radnu snagu, transparentno poslovanje i trgovinsku otvorenost zemlje. Takođe, dodao je, u Srbiji postoji veliki broj industrijskih zona u kojima se grade novi pogoni i proširuju postojeći.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da očekuje da će skup privrednika dve zemlje biti prilika da predstavnici poslovnih zajednica razgovaraju o konkretnim biznisima i partnerstvima.

Najveći potencijal nije samo trgovina, kaže on, već partnerstvo srpskih i saudijskih kompanija u zajedničkim investicionim projektima i proizvodnim programima.

Predsednik Saveta saudijskih komora Al Aibidi Sami Abdulah naveo je da dve zemlje imaju dobre odnose koje moraju da pretvore u vrlo korisne trgovinske veze.