Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.10.2018.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић изјавио је данас у Астани да очекује да ће у наредном периоду економска сарадња Србије и Казахстана бити још боља, а да су кораци у том смеру већ направљени.

Стевановић је навео да су на Другом заседању Међувладине српско-казахстанске комисије за трговинско-економску сарадњу, којом је копредседавао у казахстанској престоници, дефинисани механизми за остварење конкретних резултата.

“Дефинисали смо да су највеће могућности за унапређење сарадње у секторима безбедности, грађевинарства, пољопривреде. Радићемо и на повећању трговинске размене“, навео је Стевановић, који је члан српске делегације, коју у Астани предводи председник Александар Вучић.

На заседању Мешовитог комитета предложено је, каже он, да се под окриљем Комитета формирају посебне радне групе које ће бити задужене за спровођење свих договорених обавеза.

Државни секретар је рекао да је Казахстан земља од које може много да се научи и примени у пракси.

Он је као корисно искуство истакао и презентацију Међународног финансијског центра у Астани.

„Много тога смо чули и од њих ћемо много моћи да научимо у наредном периоду о савременим начинима и моделима финансирања“, рекао је он.

Стевановић је оценио да је посета српског председника Астани корисна и да може да унапреди сарадњу две земље, “јер председник Вучић у Казахстану ужива велики углед и поверење“.

„Био сам присутан на састанку са председником Нурсултаном Назарбајевим, где је он шансу за Србију видео пре свега у политичкој вољи и ауторитету председника Вучића. Његов став је да тако јака политичка личност има снагу да изведе реформе“, рекао је Стевановић.

Он је пренео и да је Назарбајев, обраћајући се српском председнику, рекао да “када народ има исти став као вођа, онда у држави све може да се уради“.

„Вучићев ауторитет и опредељење Владе да следи његову политику, свакако је у функцији раста и развоја у перспективи“, закључио је Стевановић.