Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.10.2016.

Državni srekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je, prilikom početka radova na izdradnji industrijske zome Rozni kalem u Niškoj Banji, rekao da se na uređenja ove zone čekalo 16 godina. „Nama je drago da smo deo ovog projekta koji je počeo i koji će se sasvim sigurno završiti ukoliko loklana samouprava i gradska uprava budu odgovorno i kako treba radile“

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede je podržalo taj infrastrukturni projekat, u okviru Programa podrške razvoju poslovnih zona. Projekat obuhvata radove na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i vredni su oko 38 miliona dinara. Ministarstvo je za te radove, koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana, opredelilo nešto više od 19 miliona dinara.

On je naveo da je Ministarstvo spremno da Nišku Banju podrži i naredne godine kako bi se asfaltirali i putevi u toj zoni, dodavši da već postoji interesovanje potencijalnih investitora za izgradnju fabrike i akva parka.

“Ovo je velika stvar za Niš i svi treba da iskoriste opredeljenje Vlade Srbije da se ozbiljno fokusira na taj grad”, naglasio je Stevanović.

Stevanović je podsetio da Ministarstvo privrede već u Nišu prisutno dve godine kroz dva projekta, od kojih se jedan realizuje sa Evropskom investicionom bankom.

Početku radova na izgradnji prisustvovali su i v.d. direktor Razvojne Agencije Srbije Željko Sertić i predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović.