Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.12.2015.

Ministarstvo privrede i kompanija “Lear Corporation“ potpisali su danas ugovor o dodeli podsticajnih sredstava ovoj kompaniji za realizaciju investicionog projekta izgradnje postrojenja za proizvodnju kablovskih snopova u Novom Sadu, čijim sprovođenjem će biti otvoreno najmanje 2.000 novih radnih mesta na neodređeno vreme, u periodu od tri naredne godine.

Ulaganje u osnovna sredstva “Lear Corporation“ iznosiće najmanje 14.300.000 evra.
“Lear Corporation“ u Srbiji će biti deo grupacije koja obavlja delatnosti u polju elektro-distributivnih sistema za vodeće svetske brendove putničkih vozila.

U poslednje tri godine “Lear Corporation“ grupacija ima promet 17 milijardi dolara, a trenutno zapošljava više od 130.000 ljudi.

Vlada Srbije je usvojila zaključak o dodeli podsticajnih sredstava za sedam novih investicija, među kojima je i “Lear Corporation“, koje će omogućiti otvaranje najmanje 6.042 radna mesta i ovlastila ministra privrede Željka Sertića da potpiše ugovore o podsticajima.

Investitori su se obavezali da na ime bruto zarada u naredne tri godine isplate više od 532,1 milion evra.

Investicioni projekti podrazumevaju izgradnju novih postrojenja i pogona ili ulaganje braunfild lokacije u Novom Sadu, Vranju, Aranđelovcu, Prokuplje, Beorgadu, Inđiji i Nišu. Kompanije koje su dobile podsticaje su „Lear Corporation“, „Weibo-Group“, „Banja Komerc Bekament“, „Leoni WCS“, „SR Tehnis Services“, „IGB AUTOMOTIVE COMP“ i „Aster tekstil“. One posluju u oblasti proizvodnje električne opreme, elektrodistributivnih sistema, materijala za građevinarstvo, tekstila, grejača za motorna vozila, opreme za remont i održavanje vazduhoplova.

Vlada Srbije će ovih sedam investicija i zapošljavanje najmanje 6.042 radnika, u naredne tri godine podržati sa 26,5 miliona evra podsticaja.

Podsticaji su dodeljena u skladu sa pravilima o dodeli državne pomoći. Sva isplaćena sredstava će biti obezbeđena bankarskom garancijom koja će važiti tri, odnosno pet godina od ostavrivanja pune zaposlenosti.