Мобилна навигација
09. нов 2021.

Атанасковић: Словачки привредници заинтересовани да дођу у Србију

„Словачки привредници заинтересовани су да започну или прошире пословање у Србији“, поручила је министарка привреде Анђелка Атанасковић, након низа састанака који су одржани првог дана службене посете Братислави.

Атанасковић је овом приликом представила привредни амбијент у Србији и погодности које су на располагању домаћим и страним инвеститорима.

Како је навела то је била тема о којој се разговарало на радном ручку са словачким привредницима. 

Министарка се потом састала, у Амбасади Републике Србије у Словачкој, са словачким инвеститорима у Србији и представницима Удружења Срба у Словачкој. 

„Представила сам им које могућности имају у Србији. Познато је да смо на првом месту по положају за инвеститоре и по расту БДП-а“, рекла је Атанасковић. 

Она је истакла да Србија брине о својим људима било где да се налазе.

„Треба рећи људима колико је Србија напредовала, колико је уложила у своју земљу, колико се инфраструктура променила  и привредни амбијент, колико идемо напред великим корацима“, подвукла је она.

Делегација Министарства привреде на челу са министарком Анђелком Атанасковић боравиће данас и сутра у службеној посети Братислави поводом одржавања Пословног форума Словачка - Србија и 10. заседања Мешовите комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике.