Мобилна навигација
10. јул 2024.

Развој интермодалног транспорта између Италије и Србије

Министарка привреде Адријана Месаровић присуствовала је потписивању Меморандума о развоју интермодалног транспорта дуж „Балканског коридора“ између Италије и Србије, које је уприличено у Амбасади Италије у Београду. 
Италија је међу 12 највећих страних инвеститора у Србији и имамо дугу историју привредних односа, рекла је министарка обраћајући се присутнима, и нагласила да је важно успостављање сарадње са заинтересованим италијанским компанијама у области инфраструктуре, посебно железничке и путне. Она је истакла да је Италија веома заинтересована да се инфраструктурно повеже са Србијом и другим земљама Западног Балкана, те да се ту наши интереси поклапају.

- Поверење међу нама је данас такво да председник Србије и Влада Републике Србије стварају услове за отварање престижног Универзитета Бокони који ће бити гарант у образовном смислу наших заједничких привредних и научних настојања да стварамо заједничко добро, поручила је министарка привреде.

Потписивање Меморандума о сарадњи у области развоја интермодалног транспорта дуж "Балканског коридора" између Италије и Србије, представља важан корак ка јачању билатералне сарадње и унапређењу транспортне инфраструктуре.