Мобилна навигација
02. дец 2021.

КОНФЕРЕНЦИЈА „УЛОГА И ЗНАЧАЈ НАДЗОРНИХ ОДБОРА ЛОКАЛНИХ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА"

Пројекат Реформа локалних финансија II у Србији (РЕЛОФ2), у сарадњи са Министарством привреде, организује 3. децембар 2021. године, у 11 часова, конференцију „Улога и значај надзорних одбора локалних јавних предузећа“ (Хотел Метропол, Булевар краља Александра 69, Београд)

На Конференцији ће бити представљени резултати  дигитализације надзора над радом јавних предузећа, укључујући нови софтвер за надзор над јавним предузећима

У уводном делу конференције говориће државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, помоћница министра привреде Дубравка Дракулић и Ана Јоловић, директорка пројекта РЕЛОФ2.

У сарадњи са Министарством привреде, РЕЛОФ2 је у протеклом периоду радио на унапређењу корпоративног управљања у локалним јавним предузећима, као и на развоју информационог система који ће омогућити дигитализацију надзора над јавним предузећима у Србији.

У оба процеса надзорни одбори јавних предузећа имају значајну улогу и чине важну карику савременог система надзора над јавним предузећима. Из тих разлога неопходно је уложити додатни напор и ојачати аутономију и независност надзорних одбора

Након првог уводног дела конференције биће организована два панела на следеће теме:

1.  Улога и значај надзорних одбора локалних јавних предузећа

2. Употреба софтвера за планирање и извештавање