Мобилна навигација
02. dec 2021.

KONFERENCIJA „ULOGA I ZNAČAJ NADZORNIH ODBORA LOKALNIH JAVNIH PREDUZEĆA"

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), u saradnji sa Ministarstvom privrede, organizuje 3. decembar 2021. godine, u 11 časova, konferenciju „Uloga i značaj nadzornih odbora lokalnih javnih preduzeća“ (Hotel Metropol, Bulevar kralja Aleksandra 69, Beograd)

Na Konferenciji će biti predstavljeni rezultati  digitalizacije nadzora nad radom javnih preduzeća, uključujući novi softver za nadzor nad javnim preduzećima

U uvodnom delu konferencije govoriće državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnica ministra privrede Dubravka Drakulić i Ana Jolović, direktorka projekta RELOF2.

U saradnji sa Ministarstvom privrede, RELOF2 je u proteklom periodu radio na unapređenju korporativnog upravljanja u lokalnim javnim preduzećima, kao i na razvoju informacionog sistema koji će omogućiti digitalizaciju nadzora nad javnim preduzećima u Srbiji.

U oba procesa nadzorni odbori javnih preduzeća imaju značajnu ulogu i čine važnu kariku savremenog sistema nadzora nad javnim preduzećima. Iz tih razloga neophodno je uložiti dodatni napor i ojačati autonomiju i nezavisnost nadzornih odbora

Nakon prvog uvodnog dela konferencije biće organizovana dva panela na sledeće teme:

1.  Uloga i značaj nadzornih odbora lokalnih javnih preduzeća

2. Upotreba softvera za planiranje i izveštavanje