Мобилна навигација
21. jun 2022.

Atanasković: Podrška zelenim tehnologijama u domaćoj industriji i privredi

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, obratila se na svečanosti povodom puštanja u rad novoizgrađeng solarnog postrojenja fabrike „Eko step pelet“ u Petrovcu na Mlavi.

 „Domaća privreda, generator sveukupnog napretka Republike Srbije, fokus je predsednika, Vlade i svih programa podrške Ministarstva privrede. U Strategiji industrijske politike od 2021. do 2030. godine i akcionim planom za njeno sprovođenje od 2021. do 2023. godine koji je Vlada usvojila na predlog Ministarstva privrede, nastojimo da povećamo konkurentnost industrije Republike Srbije“, rekla je Anđelka Atanasković.

Pozdravljajući izgradnju solarne elektrane,  ministarka je čestitala predstavnicima kompanije početak nove faze zelenog poslovanja i održivog razvoja.

„Dugoročni cilj zelene transformacije privrede je očuvanje likvidnosti privrednih subjekata poslovanjem u skladu sa principima održivog razvoja. Strategija industrijske politike  do 2030. posebnim merama pruža podršku upravo primeni zelenih tehnologija u industriji i privredi. Današnjim, prvim solarnim kilovatima, fabrika 'Eko step pelet'  potvrđuje da nije samo jedan od garanta snabdevenosti ogrevnim materijalima za domaćinstva širom Srbije, nego i saputnik Ministarstva privrede u realizaciji Strategije industrijske politike Republike Srbije od 2021 do 2030.godine“, dodala je Atanasković.

Fabrika „Eko step pelet“ kupljena je iz stečaja 2017. godine. Nosilac je žiga “Čuvarkuća” Privredne komore Srbije kojim potvrđuje da sirovinama iz Republike Srbije snabdeva tržište proizvodima koji su 100 odsto domaćeg porekla.