Мобилна навигација
18. maj 2022.

Atanasković se satala sa ambasadorom Republike Indonezije Mohamedom Čandri Vidja Judhom

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa Nj.E. Mohamedom Čandri Vidja Judhom, ambasadorom Republike Indonezije u Beogradu.

Atanasković je istakla da su bilateralni odnosi Srbije i Indonezije veoma dobri i prijateljski, što predstavlja dobru osnovu za dodatno unapređenje saradnje kako ekonomske, tako i političke.

„Pored tradicionalno dobrih političkih odnosa, potrebno je da u većoj meri iskoristimo postojeće potencijale i intenziviramo naše privredne aktivnosti, u cilju povećanja obima trgovinske razmene i investicija dve zemlje, a u korist naših privreda i građana“ rekla je ministarka Atanasković.

„Srbija je zemlja mogućnosti sa dobrim poslovnim okruženjem. Optimističan sam po pitanju naše buduće privredne saradnje i dolaska novih indonežanskih investitora“ rekao je ambasador.

Ambasador je naglasio da su indonežanski investitori zadovoljni svojim poslovanjem u Srbiji i zabeleženim rezultatima, uprkos pandemiji, te je zaključio da postoje brojne oblasti od obostranog interesa u kojima možemo dodatno razviti našu privrednu saradnju.