Мобилна навигација
31. jan 2024.

Ministar Cvetković razgovarao sa predstavnicom Američkog trgovinskog predstavništva u Vašingtonu

Vašington, 30. januar 2024. godine 

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicom Američkog trgovinskog predstavništva Silvijom Savić o dodatnom unapređenju bilateralne ekonomske saradnje.

 „Srbija kontinuirano radi u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, a posebno u oblasti zakonske regulative koja treba da bude glavna logistika za investicije, započinjanje biznisa, trgovinsku saradnju sa što manjim brojem barijera“, naglasio je ministar Cvetković.

Cvetković je izrazio nadu da će SAD ubrzo obnoviti Generalni sistem preferencija sa Republikom Srbijom. Ukazao je da bi, za dodatno podsticanje privrednih odnosa Srbije i SAD, bilo značajno da imamo Sporazum  o izbegavanju dvostrukog oporezivanja. 

Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika (USTR) je odgovorna za razvoj i koordinaciju američke politike međunarodne trgovine, robe i direktnih investicija, kao i za nadgledanje pregovora sa drugim zemljama. Američko trgovinsko predstavništvo u ime američke vlade je zaduženo da unapređuje trgovinske odnose sa drugim državama i da radi na unapređenju propisa koji mogu doprinositi da se trgovina odvija dinamičnije i bez bilo kakvih administrativnih i birokratskih prepreka.