Мобилна навигација
03. feb 2024.

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa Dejvidom de Falkom, zamenikom pomoćnika trgovine SAD: Podržaćemo promociju srpskih privrednika na američkom tržištu

Vašington, 2. februar 2024. godine

Ministar privrede u Vladi Srbije Slobodan Cvetković razgovarao je danas u Vašingtonu sa Dejvidom de Falkom,  zamenikom pomoćnika trgovine SAD za Evropu i Evroaziju o osnaživanju privredne saradnje dve zemlje i potrebi da se nivo investicija u oba pravca drastično poveća u narednom periodu.

Cvetković je izneo planove naše zemlje koji se tiču ključnih privrednih projekata i posebno je apostrofirao EKSPO 2027 kao odličnu priliku da se u projekat uključe američke kompanije.

Ministar Cvetković je naglasio da je Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom za investiranje, snažnom ekonomijom i spremnošću da se na konkurentan način uključi u globalno tržište, pozivajući američke privrednike da investiraju u našu zemlju.

„Ministarstvo privrede Srbije nastavlja sa programima podrške za domaće i strane investitore. Zainteresovani smo da se aktivno uključimo u promociju domaćih privrednika na američkom tržištu. Podržaćemo naše kompanije da učestvuju na jednom od najvećih sajmova Selekt USA koji će biti održan krajem juna u Vašingtonu“ rekao je Cvetković.

De Falko je istakao da je Srbija definitvno ekonomski hab jugoistočne Evrope i da predstavlja motor razvoja celog regiona. On je rekao da je to jedinstvena prilika da se privuče još više američkih investicija, kao i da će adminstracija SAD i dalje ohrabrivati svoje kompanije da dolaze u Srbiju.

Cvetković i De Falko su se složili da je temelj dobrih odnosa posvećenost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, izgradnji političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i promovisanje Srbije kao zemlje koja ima odličan poslovni ambijent gde su američke kompanije dobrodošle.