Мобилна навигација
08. nov 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković u radnoj poseti opštini Ivanjica obišao je privredne subjekate koji su od velikog značaja za razvoj ove lokalne samouprave i regiona, kompaniju Matis i tekstilnu kompaniju Konstantin teks.

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je prilikom radne posete opštini Ivanjica obišao privredne subjekate koji su od velikog značaja za razvoj ove lokalne samouprave i regiona, kompaniju Matis i tekstilnu kompaniju Konstantin teks.

„Jasno je da ova kompanija, ne samo za ovaj region već i za državu predstavlja biser srpskog preduzetništva s obzirom na to da se ona nalazi u stoprocentom vlasništvu našeg građanina. Matis je sačinjen od seta firmi različitih delatnosti, a pre svega firma koja se bavi proizvodnjom nameštaja i koja broji oko 1500 zaposlenih, a u strukturi oko 150 visoko kvalifikovanih radnika“ izjavio je ministar Cvetković nakon obilaska kompanije Matis.

„Privreda Ivanjice je veoma raznovrsna. Danas sam imao priliku da čujem predstavnike iz tri segmenta, segment vezan za tekstilnu industriju, drvnu industriju i  za uzgajanje voća koja su vrlo atraktivna za izvoz“ izjavio je ministar Cvetković nakon sastanka sa ivanjičkim privrednicima.

„Potrebno je nastaviti politiku ravnomernog regionalnog razvoja, veoma je važno da cela država bude ravnomerno razvijena, da se procesi koji se tiče izrade infrastrukture nastave, privredni ambijent koji imamo treba nastaviti i negovati“ rekao je Cvetković.

Ministar  Cvetković je ukazao da je dobra inicijativa osnivanja kluba privrednika Ivanjice gde bi privrednici zajedno artikulisali predloge i koristili institucije sistema lokalne samouprave, kao i Ministarstava privrede kako bi svoje interese dodatno ispunili.

Cvetković je  obišao i proizvodnju tekstilne industrije Konstantin teks koja posluje punih 20 godina.