Мобилна навигација
24. maj 2024.

Ministarka Mesarović na 18. Godišnjoj skupštini NALED-a

Ministarka privrede Adrijana Mesarović obratila se danas na 18. godišnjoj skupštini NALED-a, koja je održana u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu. 

Tom prilikom, ministarka privrede se zahvalila NALED-u na dosadašnjem doprinosu i radu, i saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Govoreći o glavnim prioritetima nove Vlade Srbije, ona je naglasila da je to podizanje i očuvanje životnog standarda građana, kroz ekonomsko jačanje i napredovanje.

-Projekcija rasta BDP-a za 2024. iznosi 3,5%, a u 2025. i 2026. očekujemo dodatno ubrzanje na 4-5%, u skladu sa novim investicionim ciklusom povezanim sa projektom „Skok u budućnost – Srbija Ekspo 2027“. Vlada Republike Srbije svojom razvojnom politikom posebnu pažnju usmerava na investicije koje donose posebne efekte razvoja i direktno utiču na rast BDP-a - naglasila je ministarka privrede Adrijana Mesarević.

Kada je u pitanju pozicioniranje Srbije kao regionalnog lidera u privlačenju stranih investicija, ministarka privrede je objasnila da je na to uticalo, pre svega, politička i ekonomska stabilnost, dostupnost kvalifikovane radne snage, ali i snažni podsticaji za sve koji investiraju u našu privredu.

Ministarka je iznela podatak o tome da je priliv stranih direktnih investicija tokom prvog tromesečja 2024. iznosio 1,1 milijardi evra neto, te da je međugodišnje posmatrano viši za 41,7%.

- Želim posebno da istaknem posvećenost Ministarstva privrede podršci razvoju srpske ekonomije i kontinuiranom osluškivanju potreba domaće privrede. Naš cilj je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja koje će omogućiti prosperitet našim privrednicima i preduzetnicima. Ministarstvo na čijem sam čelu budno prati stanje u privredi, i spremni smo da brzo reagujem na sve nepredviđene okolnosti - zaključila je ministarka privrede Adrijana Mesarović, obraćajući se članovima skupštine NALED-a.