Мобилна навигација
24. мај 2024.

Министарка Месаровић на 18. Годишњој скупштини НАЛЕД-а

Министарка привреде Адријана Месаровић обратила се данас на 18. годишњој скупштини НАЛЕД-а, која је одржана у Хотелу Hyatt Regency у Београду. 

Том приликом, министарка привреде се захвалила НАЛЕД-у на досадашњем доприносу и раду, и сарадњи са Владом Републике Србије.

Говорећи о главним приоритетима нове Владе Србије, она је нагласила да је то подизање и очување животног стандарда грађана, кроз економско јачање и напредовање.

-Пројекција раста БДП-а за 2024. износи 3,5%, а у 2025. и 2026. очекујемо додатно убрзање на 4-5%, у складу са новим инвестиционим циклусом повезаним са пројектом „Скок у будућност – Србија Експо 2027“. Влада Републике Србије својом развојном политиком посебну пажњу усмерава на инвестиције које доносе посебне ефекте развоја и директно утичу на раст БДП-а - нагласила је министарка привреде Адријана Месаревић.

Када је у питању позиционирање Србије као регионалног лидера у привлачењу страних инвестиција, министарка привреде је објаснила да је на то утицало, пре свега, политичка и економска стабилност, доступност квалификоване радне снаге, али и снажни подстицаји за све који инвестирају у нашу привреду.

Министарка је изнела податак о томе да је прилив страних директних инвестиција током првог тромесечја 2024. износио 1,1 милијарди евра нето, те да је међугодишње посматрано виши за 41,7%.

- Желим посебно да истакнем посвећеност Министарства привреде подршци развоју српске економије и континуираном ослушкивању потреба домаће привреде. Наш циљ је стварање повољног пословног окружења које ће омогућити просперитет нашим привредницима и предузетницима. Министарство на чијем сам челу будно прати стање у привреди, и спремни смо да брзо реагујем на све непредвиђене околности - закључила је министарка привреде Адријана Месаровић, обраћајући се члановима скупштине НАЛЕД-а.