Мобилна навигација
27. dec 2022.

Ministar Basta nastaviće da ulaže u infrastrukturne projekte: Državni sekretar Darko Mitrović obišao rekonstruisani put koji vodi ka vidikovcu Osluša na Tari

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović obišao je rekonstruisani put dužine 2.200 metara na deonici „Vidikovac – Barski do“ koji vodi ka vidikovcu Osluša na Tari.

Rekonstrukciju deonice puta od izuzetnog turističkog značaja finansiralo je Ministarstvo privrede, a opština Bajina Bašta platila je PDV na ukupan iznos radova.

„Deonica puta ka vidikovcu Osluša na Tari važna je kako za meštane, tako i za turiste koji posećuju ovaj kraj. Zadovoljan sam kvalitetom izvedenih radova, a Ministarstvo privrede na čelu sa ministrom Radetom Bastom će i u narednom periodu nastaviti da ulaže u infrastrukturne projekte koji olakšavaju život građanima. Upravo pripremamo poziv za budžetsku 2023. godinu u kojem će lokalne samouprave moći da konkurišu sa infrastrukturnim projektima koji obezbeđuju unapređenje privrednog ambijenta, a isto tako i unapređenje turističkih potencijala. Posebno bih istakao da smo na inicijativu ministra Baste predvideli i finansiranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za one lokalne samouprave koje trenutno nemaju spremne projekte“, poručio je Mitrović.

Za finansiranje radova Ministarstvo privrede izdvojilo je 33.715.908 dinara, a primopredaja radova izvršena je 15. decembra.

U periodu od 2015. do 2022. godine u opštini Bajina Bašta završena je realizacija šest infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 224.444.918 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 100.416.368 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine.

Rekonstruisani put je zajedno sa državnim sekretarom obišla i predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

 Autor fotografija: Dušan Mićić