Мобилна навигација
27. дец 2022.

Министар Баста наставиће да улаже у инфраструктурне пројекте: Државни секретар Дарко Митровић обишао реконструисани пут који води ка видиковцу Ослуша на Тари

Државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић обишао је реконструисани пут дужине 2.200 метара на деоници „Видиковац – Барски до“ који води ка видиковцу Ослуша на Тари.

Реконструкцију деонице пута од изузетног туристичког значаја финансирало је Министарство привреде, а општина Бајина Башта платила је ПДВ на укупан износ радова.

„Деоница пута ка видиковцу Ослуша на Тари важна је како за мештане, тако и за туристе који посећују овај крај. Задовољан сам квалитетом изведених радова, а Министарство привреде на челу са министром Радетом Бастом ће и у наредном периоду наставити да улаже у инфраструктурне пројекте који олакшавају живот грађанима. Управо припремамо позив за буџетску 2023. годину у којем ће локалне самоуправе моћи да конкуришу са инфраструктурним пројектима који обезбеђују унапређење привредног амбијента, а исто тако и унапређење туристичких потенцијала. Посебно бих истакао да смо на иницијативу министра Басте предвидели и финансирање израде пројектно – техничке документације за оне локалне самоуправе које тренутно немају спремне пројекте“, поручио је Митровић.

За финансирање радова Министарство привреде издвојило је 33.715.908 динара, а примопредаја радова извршена је 15. децембра.

У периоду од 2015. до 2022. године у општини Бајина Башта завршена је реализација шест инфраструктурних пројеката укупне вредности 224.444.918 динара, од чега је учешће Министарства привреде 100.416.368 динара, док остатак представља учешће општине.

Реконструисани пут је заједно са државним секретаром обишла и председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

 Аутор фотографија: Душан Мићић