Мобилна навигација
24. maj 2023.

Jačanje privredne saradnje sa Libijom

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović i ambasador Libije u Srbiji Mohamed Galbun razgovarali su danas o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje.

„Bilateralni odnosi između Srbije i Libije tradicionalno su dobri i partnerski. Naša ekonomska saradnja se odvija, u najvećem delu, kroz trgovinsku razmenu, koja je veoma skromna, tako da postoji veliki prostor za unapređenje, kako kroz povećanje trgovinske razmene, tako i kroz povećanje broja potencijalnih investicija“, poručio je na sastanku Mitrović.

„Srpske kompanije imaju pozitivna iskustva na tržištu Libije, posebno u građevinskom sektoru. Uložićemo dodatne napore, kako bismo povezali privrednike iz Srbije i Libije“ rekao je Mitrović.

Državni sekretar Mitrović je pozvao investitore iz Libije da razmotre mogućnosti za nova ulaganja posebno kroz greenfield investicije, privatizaciju nekog od preduzeća iz portfolia Ministarstva privrede.

Ambasador se zahvalio na konstruktivnom razgovoru i zainteresovanosti za unapređenje privredne saradnje dve zemlje. Naglasio da bi značajan doprinos bilateralnoj saradnji pružilo i obnavljanje kontakata između privrednika dveju strana.