Мобилна навигација
24. мај 2023.

Јачање привредне сарадње са Либијом

Државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић и амбасадор Либије у Србији Мохамед Галбун разговарали су данас о могућностима за унапређење привредне сарадње.

„Билатерални односи између Србије и Либије традиционално су добри и партнерски. Нашa економска сарадња се одвија, у највећем делу, кроз трговинску размену, која је веома скромна, тако да постоји велики простор за унапређење, како кроз повећање трговинске размене, тако и кроз повећање броја потенцијалних инвестиција“, поручио је на састанку Митровић.

„Српске компаније имају позитивна искуства на тржишту Либије, посебно у грађевинском сектору. Уложићемо додатне напоре, како бисмо повезали привреднике из Србије и Либије“ рекао је Митровић.

Државни секретар Митровић је позвао инвеститоре из Либије да размотре могућности за нова улагања посебно кроз greenfield инвестиције, приватизацију неког од предузећа из портфолиа Министарства привреде.

Амбасадор се захвалио на конструктивном разговору и заинтересованости за унапређење привредне сарадње две земље. Нагласио да би значајан допринос билатералној сарадњи пружило и обнављање контаката између привредника двеју страна.